Waarom je per shoot je geheugenkaart moet formatteren

Source: Zoom.nl

Leer jezelf aan om je geheugenkaart regelmatig te formatteren en voorkom op die manier de volgende problemen.

Het dwingt je om je foto’s over te zetten

Herken je het probleem van rondzwervende geheugenkaartjes die je ‘nog altijd een keer’ moet overzetten? Voor je het weet, ben je ze kwijt! Door structureel na iedere shoot je geheugenkaart te formatteren, dwing je jezelf om al je bestanden veilig op te slaan op je computer. Dat is natuurlijk ook een mooie gelegenheid om ze goed te back-uppen. Als je jezelf deze aanpak goed aanleert, zal je vanzelf zien dat er zelden shoots in je back-up ontbreken. Zo zorg je dus voor een overzichtelijk en veilig archief en voorkom je dataverlies op de lange termijn!

Het opschonen van overbodige data

Formatteren werkt grondiger dan individueel de bestanden wissen op je geheugenkaart. Door regelmatig de kaart volledig te formatteren, verwijder je kleine rondslingerende bestanden. Hiermee kan je problemen met het uitlezen van de geheugenkaart voorkomen.

Voorkom fouten met je geheugenkaart en formatteer de kaart altijd in jouw eigen fotocamera! Een ander fototoestel of een computer, kan de kaart op een afwijkende manier indelen, waardoor deze later mogelijk niet meer uit te lezen is.

Altijd voldoende geheugen om te fotograferen

Wie houdt er nu niet van een frisse start? Door na iedere shoot je geheugenkaart te back-uppen en te formateren, start je iedere nieuwe shoot met een blanco geheugenkaart. Dat houdt in dat je het maximale geheugen weer tot je beschikking hebt. Je hoeft dus niet ter plekke nog foto’s te wissen op je camera, omdat je weer eens vergeten bent om voldoende ruimte vrij te maken. Dat formatteren zorgt dus voor een zorgeloze start van je fotoshoot.

Geef een reactie

error: Content is protected !!